Optuženom žao štoje ubio zajmodavca

Nebojša Tomašević
Optuženom žao štoje ubio zajmodavca

Banjaluka - Radan Vekić (24) iz Prijedora, koji je optužen za teško ubistvo sugrađanina Milana Maksimovića (50), izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da mu je žao zbog svega što se desilo.

Njegov advokat Krstan Simić kazao je da se u ovom slučaju radi o običnom, a ne teškom ubistvu.

- Tužilaštvo ničim nije dokazalo namjeru mog klijenta da ubije Maksimovića, a pogotovo ne da to uradi na podmukao način. Cijela optužba je zasnovana na pretpostavkama, pogotovo na onoj da je optuženi želio ubiti žrtvu da se riješi duga. To nije tačno i njihov cijeli odnos bio je zelenaške prirode - rekao je advokat Simić tokom iznošenja završnih riječi u ovom procesu.

Okružni javni tužilac Žana Bojić, u završnoj riječi, zatražila je da Sud Vekića osudi na kaznu u što dužem trajanju.

- Vekić je ubistvo planirao i sve je izveo na krajnje podmukao način. Postupao je sa direktnim umišljajem, iako je bio u dobrim odnosima sa ubijenim, koji mu je često pomagao. Nije se ni pokajao ni izvinio porodici ubijenog - rekla je Bojićeva.

Ona je zatražila da se Vekiću nakon izricanja presude produži pritvor, a tome se nije protivio ni njegov advokat.

Predsjednik Sudskog vijeća Snježana Kudrić izricanje presude Vekiću zakazala je za ponedjeljak, 5. decembar. Vekić je optužen da je usmrtio Maksimovića hicima iz vojničke puške M-48 14. maja ove godine u selu Špadići kod Prijedora. Toga dana je pozvao telefonom Maksimovića i tražio da se nađu u Prijedoru na benzinskoj pumpi, jer hoće da mu vrati dug. Međutim, nešto kasnije ga je opet pozvao i rekao da mu je "golf" ostao u kvaru u Špadićima i da dođe po njega. Vekić se sakrio iza svog vozila i kada se Maksimović pojavio ustao je i pucao na žrtvu iz puške. Pogodio ga je dva puta i to u grudi i glavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana