Optuženi za polno nasilje negirao krivicu

Nebojša Tomašević
Optuženi za polno nasilje negirao krivicu

Banjaluka - Željko Blagojević (45) iz Priječana kod Banjaluke, koji je optužen da je četiri godine polno zlostavljao sada šesnaestogodišnju djevojčicu danas je u banjalučkom Okružnom sudu negirao krivicu za to djelo.

Blagojević se tereti da je maloljetnicu zlostavljao od 2007. do 2011. godine i polno se zadovoljavao u njenom prisustvu. On se nalazi u pritvoru.

Ovaj sudski postupak  je  zbog zaštite žrtve zatvoren za javnost. Blagojević je optužen da je kako bi sebe zadovoljio, djevojčici zavlačio ruke u gaćice.

- Dosadašnja istraga je pokazala da nije bilo seksualnog odnosa, no čitav slučaj je označen kao polno nasilje nad djetetom - rekao je izvor blizak istrazi.

Slučaj zlostavljanja otkriven je nakon što se Centru za socijalni rad Banjaluka nedavno obratila rođaka djevojčice koja je prijavila Blagojevića.

On se, kako saznajemo, tokom saslušanja u policiji branio da nije zlostavljao djevojčicu. Tvrdio je da je u periodu od 2007.  do 2011. godine radio u Azerbejdžanu, a da je rijetko dolazio u Banjaluku. Ovaj slučaj je policiji prijavila tetka zlostavljane djevojčice banjalučkom Centru za socijalni rad. Poslije te prijave policija je u aprilu ove godine uhapsila osumnjičenog.

Posljednji slučaj polnog nasilja nad djetetom u Banjaluci prijavljen je krajem januara ove godine. Tada je Dragan Sandić iz Banjaluke osumnjičen za polno nasilje nad petnaestogodišnjom djevojčicom.

Sandić je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog ovog krivičnog djela. Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je on zaključio sa Okružnim tužilaštvom  u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana