Optuženi tvrdi da je ubrao industrijsku konoplju

Nebojša Tomašević
Optuženi tvrdi da je ubrao industrijsku konoplju

Banjaluka - Državljanin Hrvatske Ilija Arbutina (27), koji je optužen za trgovinu drogom, kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da je sa Stevanom Krstinićem u Hrvatskoj na imanju Milana Borojevića ubrao vrhove indijske konoplje i da ih je on sam prevezao u BiH.

Istakao je da Krstinić, koji je takođe optužen za trgovinu drogom, nije znao da je on konoplju prevezao u BiH. Arbutina tvrdi da je smatrao da je u pitanju industrijska biljka koja u sebi nema opijata jer je ubrao sa imanja Borojevića, koji ima dozvolu policije da je uzgaja.

- Indijsku konoplju ubrali smo 28. avgusta prošle godine jer mi je to tražio Fehim Tihić, koji mi je obećao da će da me počasti. Ubranu konoplju prevezao sam 29. avgusta u BiH i sakrio u Novom Gradu kod fudbalskog stadiona. Pošto je kasnije Fehim odustao od konoplje, odlučio sam da je bacim - kazao je Arbutina.

Dodao je da su u popodnevnim časovima Krstinić i on ponovo otišli u Novi Grad.

- Kada smo stali kod stadiona, primijetio sam da je tamo policajac, pa sam rekao Krstiniću da idemo sa tog mjesta. Poslije određenog vremena inspektori su nam popriječili put i uhapsili nas - rekao je Arbutina.

Krstinić je kazao da je sa Arbutinom brao indijsku konoplju i da nije ni znao da je on prevezao u BiH. Naveo je da mu je Arbutina, dok su brali konoplju, rekao da to treba za zdravlje nekog njegovog poznanika.

Arbutina i Krstinić su optuženi da su od njima poznate osobe nabavili 1.700 grama marihuane, koju su namjeravali da prodaju na području RS. Oni su drogu držali u ulici Branka Ćopića u Novom Gradu, kod stadiona "Sloboda". Uhapšeni su 29. avgusta kada su otišli da provjere drogu i preuzmu je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana