Optuženi prijetili svjedoku zbog dugova

Agencije
Optuženi prijetili svjedoku zbog dugova

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Siniša Slijepčević izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je od optuženih za iznudu Đorđa Ćuluma i Andrije Čivčića iz Banjaluke, Vinka Kneževića iz Kneževa i Danka Kajganića iz Doboja posudio 32.000, a na ime kamata vratio 55.000 maraka.

Istakao je da su mu oni prijetili kada na vrijeme nije mogao da vraća ugovorene kamate za pozajmicu. Slijepčević je rekao da novac nije pozajmio za sebe, već za poznanika Jovicu Perkića. Kazao je da je od optuženih uzeo pozajmicu na koju su kamate bile od deset do 20 odsto mjesečno.

Slijepčević sudskom vijeću nije mogao da objasni zašto je uzeo pozajmicu sa tako visokim kamatama za drugog. Takođe, nije mogao da se sjeti koliko novca je dao svakom od optuženih.

Ćulum, Čivčić, Knežević i Kajganić su optuženi da su Slijepčeviću i njegovoj majci S. R. pozajmili 32.000 maraka sa mjesečnom kamatom od 15 do 20 odsto. U optužnici se navodi da su potom od januara do septembra 2008. godine na ime kamata uzeli 55.000 maraka. Navodi se da su optuženi od njih tražili da im vrate još 115.000 maraka duga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana