Optuženi pokazali mjesto gdje su sakrili drogu

Nebojša Tomašević
Optuženi pokazali mjesto gdje su sakrili drogu

Banjaluka - Svjedok tužilaštva kriminalistički inspektor iz CJB Prijedor Dragan Stupar u banjalučkom Okružnom sudu kazao je da su im optuženi Ilija Arbutina (27) i Stevan Krstinić pokazali mjesto gdje su sakrili marihuanu.

Stupar je istakao da su poslije njihovog pokazivanja mjesta pronašli dva paketa sa oko 1,7 kilograma marihuane u živici u ulici Branka Ćopića u Novom Gradu.

- Tog 28. avgusta imali smo dojavu da su nepoznate osobe iz Hrvatske u BiH prevezle drogu i da planiraju da je prodaju na području Novog Grada. Patrolirali smo gradom kada smo na parkingu kod stadiona Fudbalskog kluba Sloboda primijetili "opel vektru" hrvatskih registarskih oznaka i dva mladića - rekao je Stupar.

Dodao je da su mladići izašli iz vozila i otišli do živice i ostavili nešto. Prema njegovim riječima, sa kolegama je sačekao da se mladići vrate u vozilo, a zatim su ih zaustavili i legitimisali.

- Sa njima smo razgovarali i pitali ih šta rade i šta su ostavili u živici i rekli im za naše sumnje. Pokazali su nam mjesto i tamo smo pronašli dva paketa sa biljkom koja liči na marihuanu. Vještačenjem je kasnije utvrđeno da to jeste marihuana - rekao je Stupar.

Vještak tužilaštva Ljiljana Vasić-Dakić u sudu je izjavila da je vještačenjem utvrdila da je riječ o marihuani. Ona nije mogla da kaže da li je riječ o industrijskoj indijskoj konoplji ili ne.

Arbutinu i Krstinića terete da su u prvoj polovini avgusta ove godine od nepoznate osobe nabavili 1.700 grama marihuane, koju su namjeravali da prodaju na području Srpske. Oni su drogu držali u ulici Branka Ćopića u Novom Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana