Optuženi Plisnić: Nesreću izazvalo drugo vozilo

Nebojša Tomašević
Optuženi Plisnić: Nesreću izazvalo drugo vozilo

BANjALUKA - Dragan Plisnić iz Gradiške, koji je optužen da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Željko Slijepčević i Branimir Radiša, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu da je do nesreće došlo jer je drugo vozilo iz suprotnog smjera prešlo na njegovu saobraćajnu traku.

Prema optužnici Plisnić se tereti da je 3. novembra 2010. godine vozeći "opel korsu" pijan sa 2,18 promila alkohola u krvi i pri brzini od oko 103 kilometra na čas sletio s puta Kozarska Dubica - Gradiška u rijeku Jablanicu u mjestu Vrbaška. Tom prilikom poginuli su Slijepčević i Radiša koji su bili sa njim u automobilu.

Plisnić je kazao da je toga dana sa poginulima bio zajedno na poslu i da su popili četiri piva.

- Krenuli smo "opel korsom" prema Gradišci. Dok sam vozio, ulaskom u jednu krivinu Željko je rekao: "Pazi auto" i tad sam vidio da drugo vozilo ide na nas. Skrenuo sam u desno, a kada sam osjetio da vozilo silazi s puta pokušao sam da ga vratim. Tada sam izgubio kontrolu i sletjeli smo u rijeku Jablanicu - kazao je Plisnić.

On je dodao da se ne sjeća boje i marke vozila zbog kojeg je sletio. Ispričao je da se poslije slijetanja njegov automobil brzo napunio vodom i da je on nekako uspio izaći. Kazao je da je tek tada vidio da su Slijepčević i Radiša ostali u automobilu. Plisnić je rekao da je odmah zaustavio prvi automobil koji je naišao i rekao šta se desilo.

- Ubrzo su došli policija i ekipa Hitne pomoći i skupilo se mnogo prolaznika. Pokušao sam da uđem u vodu da spasem Željka i Branimira, ali mi nisu dopustili okupljeni prolaznici - ispričao je Plisnić.

Svjedočenjem Plisnića završen je dokazni postupak odbrane, a Okružno tužilaštvo je ranije izvelo svoje dokaze. Sudsko vijeće, kojem je predsjedavala Olga Malešević, naložilo je da se kao dokazi suda obavi suočenje saobraćajnih vještaka optužbe i odbrane koji su u ovom slučaju dali djelimično različite nalaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana