Optuženi Jarić tvrdi da nije učestvovao u pljački starca

Nebojša Tomašević
Optuženi Jarić tvrdi da nije učestvovao u pljački starca

Banjaluka - Optuženi za razbojništvo Aleksandar Jarić iz Mrkonjić Grada kazao je da nije učestvovao u pljački 15.000 maraka od Petra Stupara (84) i istakao da taj starac tolike pare nikad nije ni mogao da ima.

Jarić je ovo kazao u banjalučkom Okružnom sudu na nastavku suđenja koje se vodi protiv njega, Vitomira Tice, Zorana Dakića i Dragana Čulića.

- Taj čovjek se hranio u javnoj kuhinji i sigurno nije imao tolike pare. Znam ga kad je prodavao cigare i rakiju na čašicu na ulici. Priča Svjetlane Todorović koja je rekla da joj je Čulić priznao da sam s njim učestvovao u pljački i bio kod nje u stanu apsolutno nije tačna - kazao je Jarić.

Dodao je da su on, Čulić i Dakić bili, kako je rekao, nestašni i da su privođeni 2003. godine zbog razbojništva nad Stuparom, ali da to nisu počinili.

- Tad smo bili mladi i kao djeca smo pravili nestašluke, ali razbojništvo je i za nas previše - rekao je Jarić.

Prije njega iskaz je dao i svjedok tužilaštva, policajac koji je vršio uviđaj tokom istrage pljačke Stupara, Marinko Simić. On je kazao da se znalo da će ovaj starac biti opljačkan jer se stalno hvalio da ima para i javno je pokazivao velike buntove novca.

Prema optužnici, Jarić i njegovi saučesnici u Stuparovu kuću upali su 17. decembra 2003. godine i opljačkali ga. Navodi se da su odmah po ulasku u kuću napali starca i njegovu suprugu Deju Zeljković tražeći novac. Brutalno su ih pretukli, a kada im je Stupar rekao da drži novac u kaputu, pokupili su sve njegove kapute i odijelo i pobjegli. U jednom od kaputa su našli novac i podijelili, a odjeću su bacili nedaleko od kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana