Optuženi Barjaktarević i Hasanović bili u magacinu gdje je silovana djevojka

Nebojša Tomašević
Optuženi Barjaktarević i Hasanović bili u magacinu gdje je silovana djevojka

Banjaluka - Optuženi za obljubu nad nemoćnim licem Hajrudin Barjaktarević i Izet Hasanović iz Gradiške ulazili su u pomoćnu prostoriju u noćnom klubu "Kraš" u Gradišci, gdje je, prema optužnici, silovana Banjalučanka Z. P., kazao je u banjalučkom Okružnom sudu svjedok tužilaštva Vlado Raca.

On je ispričao da to nije lično vidio, već da mu je to kazao momak koji ih je dovezao, izvjesni Bošković, koji je tada radio u Specijalnoj policiji RS.

- On mi je kazao da su optuženi, najverovatnije silovali Z. P. On je njih nazvao "Turcima" - rekao je Raca.

Raca je tokom svjedočenja bio nedorečen, mijenjao je iskaz, zbog čega ga je sudsko vijeće više puta upozoravalo. Na kraju je kazao da ostaje pri izjavi datoj u policiji. Prema toj izjavi Z. P. je tu noć radila kao hostesa, koja je služila piće iz epruveta i bila je jako pijana.

- Nju i njenu drugaricu B. M. dovezao je Bošković, koji je ostao u lokalu. U jednom trenutku Z. P. je došla u prostoriju gdje sam bio. Tu je bio i Hajrudin, a ona ga je izvela da piju. Izet je bio s njima. Nakon nekog vremena vidio sam da ih nema za šankom. Bošković mi je rekao da su je pronašli kako povraća u magacinu i da je loše. Izašao sam napolje i kroz žaluzine tog magacina vidio da Z. P. leži i da joj je skinut donji veš. Vratio sam se unutra i susreo Izeta u blizini ulaza u magacin kako popravlja i zakopčava pantalone - ovo je, između ostalog, navedeno u izjavi Race, koju je dao policiji, a pri kojoj je ostao na sudu.

Prema optužnici, Barjaktarević i Hasanović su obljubu počinili nad Z. P. 7. juna 2013. godine u noćnom klubu "Kraš" u Gradišci. Zbog osjetljivosti slučaja detalji optužnice nisu javno objavljeni. U ovom slučaju zbog pomaganja učiniocu krivičnog djela poslije silovanja bili su uhapšeni bivši pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a RS Bojan Marić i Dragoslav Bošković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana