Optužen za ubistvo supruge

Nebojša Tomašević
Optužen za ubistvo supruge

Doboj - Protiv Petra Anića (60) iz Doboja, koji se tereti za ubistvo supruge Radojke (55), potvrđena je optužnica u dobojskom Okružnom sudu.

Prema navodima u optužnici Petar je suprugu Radojku ubio 5. avgusta ove godine hicem iz pištolja u njihovoj vikendici u Boljaniću kod Doboja. Navodi se da je Petar hicem iz pištolja "CZ" kalibra 7,62 milimetra pogodio Radojku u lijevu sljepoočnicu i usmrtio je.

Bračni par Anić  živio je u Sloveniji, a prije ubistva došli su na odmor u svoje rodno mjesto.

Toga dana, 5. avgusta spremali su porodični ručak, pa im je u posjetu došlo i nekoliko rođaka, među kojima i Petrov brat, koji radi kao policajac u Doboju.

U vrijeme ubistva svi su zajedno sjedjeli u dvorištu, a Radojka je u vikendici spremala hranu. Prema izjavama očevidaca u jednom trenutku u vikendicu je ušao i njen suprug Petar, koji je,  bez povoda uzeo pištolj i ženi pucao u glavu.

Poslije ovog događaja iz policije je saopšteno da je osumnjičeni Anić poslije zločina pokazivao znakove nervnog rastrojstva. Zbog toga je odmah poslije hapšenja vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjeljenje neuropshijatrije Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju na liječenje. Iz ove bolnice tada je saopšteno da je Anić dovezen u stanju teškog duševnog rastrojstva.

Meštani Boljanića ispričali su da je Petru i Radojki Anić prije nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći poginuo sin. Oni smatraju da je to vjerovatno uticalo i na Petrovo psihičko stanje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana