Optužen za pokušaj ubistva rođaka

Nebojša Tomašević
Optužen za pokušaj ubistva rođaka

Banjaluka - Protiv Desimira Jovića (57) iz Bistrice kod Banjaluke Okružni sud je potvrdio optužnicu kojom ga tereti da je nožem pokušao da ubije komšiju i rođaka Svetislava Jovića (49).

Prema navodima u optužnici, Desimir je pokušao da ubije Svetislava 10. aprila ove godine ispred njegove kuće u zaseoku Jovići, u selu Bistrica kod Banjaluke.

Sve se odigralo toga dana oko 18 časova u dvorištu Svetislavove kuće. U optužnici se navodi da je Desimir toga dana u stanju pripitosti, sa 3,24 promila alkohola u krvi, došao ispred Svetislavove kuće i počeo da galami i proziva ga.

Kada je Svetislav izašao iz kuće, došlo je do svađe, guranja i tuče između njih dvojice. Desimir je u jednom trenutku izvukao nož dužine oštrice 11,5 centimetara i dva puta ubo Svetislava u stomak i jednom u obraz. Ubodima mu je nanio teške povrede opasne po život.

Poslije ranjavanja Svetislav je prevezen u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka na liječenje. Operisan je i poslije nekog vremena oporavio se od nanesenih rana.

Desimir je uhapšen odmah nakon ovog pokušaja ubistva i određen mu je jednomjesečni pritvor u banjalučkom Okružnom sudu.

Desimir i Svetislav su rođaci, a prije ubistva navodno su zajedno proslavljali Veliki petak. Motiv njihove svađe i sukoba nije saopšten, a pretpostavlja se da je svemu kumovao alkohol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana