Optužen za pokušaj ubistva bivšeg policajca

Nebojša Tomašević
Optužen za pokušaj ubistva bivšeg policajca

Banjaluka - Protiv Drage Popovića (28) iz Kneževa, koji se tereti za pokušaj ubistva sugrađanina i bivšeg policajca Neđeljka Dukića (50), potvrđena je optužnica u banjalučkom Okružnom sudu.

Popoviću je poslije potvrđivanja optužnice na zahtjev Okružnog tužilaštva produžen pritvor do pravosnažnosti presude.

Prema navodima u optužnici Popović je Dukića ubo nožem 30. juna ove godine nešto prije ponoći ispred kafića "Džoni" u Kneževu na očigled više prolaznika.

Pokušaju ubistva prethodila je svađa između njih dvojice. Tokom prepirke i naguravanja Popović je izvadio nož i ubo Dukića u stomak. Dukić je pao na zemlju, a Popović je pobjegao prema obližnjoj crkvi. On se kasnije predao policiji.

Prema informacijama iz istrage Popović je na dan napada prijetio da će ubiti Dukića, jer mu duguje novac. Popović je ranije radio kod Dukića, koji se bavi prevozom drva i na ime tog posla on mu navodno duguje novac.

Prije napada Popović je bio na obali rijeke Ugar, gdje je Dukić slavio 30 godina mature i tražio od njega da mu isplati novac koji mu je dugovao za posao koji je za njega obavio. Dukić ga je navodno odbio i rekao da bježi. Poslije toga, istog dana Dukić je došao pred Popovićevu kuću i navodno se posvađao sa njegovim ocem. Poslije toga Popović je sreo Dukića i ranio ga nožem.

Popović je od ranije poznat po nasilničkom ponašanju, a sukobljavao se i sa Dukićevim sinom. Protiv njega je podneseno više prijava za nasilničko ponašanje. Jedna od prijava podnesena je zbog napada na sugrađanina u Kneževu, kojeg je flašom isjekao po glavi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana