Optužen za otimanje torbica od Banjalučanki

Nebojša Tomašević
Optužen za otimanje torbica od Banjalučanki

Banjaluka - Protiv Marija Marića (32) iz Banjaluke, koji se tereti da je od Banjalučanki otimao torbice i krao novac, potvrđena je optužnica u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Marić se tereti za dvije teške krađe i dva pokušaja teških krađa.

Prema optužnici, on je krađe počinio na drzak način od 22. novembra prošle do 5. februara ove godine.

Uhapšen je zahvaljujući građanima koji su ga savladali i predali policiji. U optužnici se navodi da je Marić prvu drsku krađu počinio nad N. P. koju je pratio i napao 22. novembra prošle godine oko 19.40 časova u haustoru zgrade u Beogradskoj ulici. Kada ju je napao i krenuo da joj otme torbicu ona je počela da vrišti pa je Marić pobjegao. Sljedeći napad Marić je počinio 13. januara ove godine u 19.30 časova u ulici Save Kovačevića. Tada je prišao s leđa M. S. kojoj je istrgnuo iz ruke torbicu u kojoj je bilo 4.150 maraka i telefon "nokija".

On je zatim otrčao do obale Vrbasa i iz torbe izvadio kreditne kartice i druge dragocjenosti, a torbu bacio u rijeku.

Optužen je i da je 4. februara ove godine u 21.10 časova napao i opljačkao ženu A. B. u ulici Meše Selimovića. I njoj je prišao s leđa i gurnuo je, od čega je pala na asfalt, a zatim joj je iz ruke istrgnuo torbu u kojoj je bilo 20 maraka. Posljednji napad Marić je počinio 5. februara u 15.35 časova kada je s leđa napao Z. P. i iz ruke pokušao da joj istrgne novčanik. Kada je ona počela da vrišti Marić je pobjegao prema ulici Save Kovačevića gdje su ga zaustavili građani i zadržali do dolaska policije.

Poslije potvrđivanja optužnice Mariću je produžen pritvor u kojem se nalazi od 5. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana