Optužen da je oca usmrtio pivskom flašom

Nebojša Tomašević
Optužen da je oca usmrtio pivskom flašom

Bijeljina - Protiv Ilije Jeličića (21) iz Osmaka kod Bijeljine, kojeg terete za ubistvo oca Milana Jeličića (66), optužnicu je potvrdio bijeljinski Okružni sud.

Prema navodima u optužnici, njega terete da je 24. decembra prošle godine u porodičnoj kući u mjestu Caparde kod Osmaka ubio oca Milana sa više udaraca staklenom flašom i kriglom.

On je oca udario više puta i gotovo mu smrskao glavu. Milan je od posljedica teških povreda preminuo tokom noći između 24. i 25. decembra prošle godine.

Ovaj zločin otkriven je nakon što je Ilija 24. decembra uveče došao kući kod maćehe i brata po ocu. Tada se čudno ponašao i odjeća mu je bila krvava. To je njegovom bratu po ocu bilo sumnjivo pa je o svemu obavijestio policiju.

Dan kasnije 25. decembra policija je pronašla tijelo Milana u kući gdje je živio i pored njega je bila krvava flaša od piva.

Neposredno poslije ubistva mještani Caparda su ispričali da Ilija i Milan nisu živjeli zajedno i da niko ne zna zašto bi on to uradio. Oni su kazali da je mogući motiv bolest jer se Ilija ranije liječio na Psihijatrijskoj klinici u Sokocu.

- Milan je boravio u Capardama sam i spavao je u malom pomoćnom objektu. Ilija je živio u domaćinstvu sa Milanovom drugom suprugom i njihovim sinom. Poznato mi je da Ilija poslije završene škole nije uspio da pronađe posao i da je navodno obolio na živce. Znao sam da je bolestan, ali nisam mogao da pomislim da može da ubije oca - ispričao je jedan od mještana Caparde odmah poslije ubistva Milana Jeličića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana