Opljačkao i povrijedio punicu

Nebojša Tomašević
Opljačkao i povrijedio punicu

Banjaluka - Janja Ružičić iz Banjaluke zadobila je teške povrede prilikom razbojništva koje je počinjeno nad njom 1. septembra prošle godine.

Kazao je ovo vještak tužilaštva, specijalista sudske medicine Milan Srdić juče u banjalučkom Okružnom sudu na početku suđenja Draganu Plavšiću (39) i Milanu Beraku iz Banjaluke koje terete za pomenuto razbojništvo.

Srdić je rekao da je Ružičićeva zadobila nagnječenje mozga te mnogo krvnih podliva po tijelu i da su te povrede mogle biti nanesene udarcima šakom.

Plavšić i Berak su optuženi da su 1. septembra prošle godine oko dva časa poslije ponoći došli do kuće Plavšićeve punice Janje Ružičić u banjalučkoj ulici Koste Jarića i napali je s namjerom da je opljačkaju. Pokucali su na vrata, a kada je Ružičićeva otvorila, oni su je napali. Berak je nesrećnu ženu uhvatio i držao za ruke dok je Plavšić počeo da pretura stvari po kući u namjeri da pronađe novac. Kada je Ružičićeva počela da vrišti, Plavšić joj je prišao i udario je više puta pesnicom po glavi i tijelu. Nakon što je pretukao, Plavšić je u grudnjaku svoje punice pronašao između 600 i 700 maraka, a zatim su obojica pobjegli. Poslije toga Plavšić i Berak pozvali su taksi i otišli u Doboj.

Taksista Ranko Blaženović na suđenju je potvrdio da je Plavšića, Beraka i još jednog momka 1. septembra ujutro oko 4.30 časova odvezao iz Banjaluke u Doboj. Rekao je da ga je putem telefona pozvao Plavšić i tražio da ga vozi.

- Plavšića i Beraka sam pokupio kod "Nešković" pumpe na Starčevici. Kasnije je na Plavšićev zahtjev u automobil ušao još jedan momak pa sam ih odvezao u Doboj. Ponašali su se normalno i ništa nisu pričali o razbojništvu - rekao je Ranko Blaženović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana