Okružni sud odlučuje o sudskom portiru

N. T.
Okružni sud odlučuje o sudskom portiru

Banjaluka - Sudski spis protiv portira banjalučkog Osnovnog suda Petra Božića (55), koji se tereti za prevaru i protivzakonito posredovanje, upućen je u Okružni sud Banjaluka da odredi u kom sudu će se voditi postupak protiv Božića.

Ovo je "Glasu Srpske" potvrđeno u Osnovnom sudu Banjaluka, koji je potvrdio optužnicu protiv Božića.

Izuzeće ovog suda, a i sudije Atka Huseinbašića, tražila je okružni tužilac Snježana Petković, jer sumnja u pristrasnost.

U Osnovnom sudu su pojasnili da će tek poslije odluke Okružnog suda, ukoliko njima bude dodijeljen predmet, odlučivati o izuzeću sudije Huseinbašića.

Božić je optužen da je u više navrata za novac i robu građanima i optuženim osobama činio usluge u sudu. On je građanima govorio da ima veze kod sudija i njihovih saradnika i da može sređivati brisanje kazni, ali mora za to biti plaćen. Na ime tih usluga u nekoliko navrta je uzeo novac od građana.

Osim toga, Božiću se na teret stavlja da je od decembra 2010. do 23. januara prošle godine u Osnovnom sudu u više navrata kod sudija, stručnih saradnika i administrativnih radnika posredovao u obavljanju službenih radnji koje se ne bi smjele obaviti, ili da se ne obave one koje bi trebalo da se obave. Za te usluge on je uzimao novčane nadoknade od lica kojima je obezbjeđivao usluge.

Tokom istrage paljevine sobe s dokazima banjalučkog Osnovnog suda spominjano je da je u to vrijeme optuženi Petar Božić bio na straži kao noćni čuvar. Sobu su navodno zapalili članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavila krađom luksuznih vozila, a koju predvodi Milan Ćoso.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana