Određen pritvor u predmetu Marko Božinović i drugi

SRNA
Određen pritvor u predmetu Marko Božinović i drugi

Sarajevo - Sud BiH donio je rješenje kojim se usvaja prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Marku Božinoviću, Robertu Ljiljku i Vanji Kenjiću, osumnjičenima za neovlašteni promet opojnim drogama.


Pritvor može trajati do 5. decembra ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Sud BiH je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koja se sumnjiče, te je odredio pritvor zbog osnovane bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Sud je utvrdio i da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni, boravkom na slobodi, ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivatelje, a u odnosu na osumnjičene Marka Božinovića i Roberta Ljiljka i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

U istom predemtu, Sud je u srijedu, 6. novembra, donio rješenje kojim se prema osumnjičenima Odiseju Fofilosu, Momčilu Mijanoviću i Dariju Cvitanoviću određuju mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrana putovanja uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, zabrana izdavanja putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak granice BiH.

Takođe je izrečena mjera zabrane sastajanja s određenim osobama, obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu svakog ponedjeljka i petka.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše neku od izrečenih mjera zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Marko Božinović, Robert Ljiljak, Vanja Kenjić, Odisej Fofilos, Momčilo Mijanović i Dario Cvitanović osumnjičeni su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. /kraj/bm/jp

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana