Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo brata

Goran Obradović
Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo brata

Doboj - Vojku Kuzmanoviću (49), koji je osumnjičen da je u nedjelju uveče u Donjim Kuzmanima kod Teslića ubio svog brata Vladu (64), određen je jednomjesečni pritvor u Okružnom sudu u Doboju.

Ubistvu Vlade prethodilo je to što je on hicem iz lovačke puške nekoliko trenutaka prije toga ubio Vojkovog sina Dragana (22). U Okružnom sudu su rekli da bi puštanje na slobodu Vojka rezultiralo prijetnju narušavanju javnog reda i mira.

Ubistvima je prethodila svađa između braće Vojka i Vlade u nedjelju oko 18 časova, a do koje je došlo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Svađi je prisustvovao i Dragan.

Oni su se posvađali u dvorištu Vladine kuće. On je potom ušao u kuću, uzeo lovačku pušku i pucao u Dragana kojeg je pogodio u desnu butinu. Zatim je Vojko ušao u Vladinu kuću i uzeo pušku od njegovog sina i ispalio dva hica u Vladu i usmrtio ga. Vojko je potom ranjenog sina Dragana prevezao u Dom zdravlja Teslić, odakle je poslije ukazane ljekarske pomoći upućen u dobojsku bolnicu, ali je preminuo na putu.

Vojko se potom sam prijavio policiji, pa je uhapšen isto veče oko 19.30 časova.

Mještani sela Donji Kuzmani ispričali su da je Vlado više godina imao psihičkih problema i samo je bilo pitanje kada će napraviti neki veći problem.

- Čula sam da je i toga dana kao i ranije Vlado bio pijan i počeo je da se svađa sa bratom, a sa kojim je bio i njegov sin Dragan, koji je bio slijep. Vlado je koristio svaku priliku da bi napadao brata. Kada su počeli da se svađaju i guraju Dragan je pokušao da ih razvadi i smiri. Tada je Vlado otišao u kuću i iz lovačke puške ispalio hitac u Dragana i ranio ga. Kada je Vojko vidio šta se desilo otišao je u kuću našao drugu pušku i ubio Vladu - istakla je komšinica koja nije željela da joj pominjemo ime.

Željko Stjepanović, ujak ubijenog Dragana, kazao je da je njegov nećak od rođenja bio slijep. Završio je srednju školu u Brodu, a planirao je da upiše fakultet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana