Odbrana za heroin tvrdi da je brašno

Nebojša Tomašević
Odbrana za heroin tvrdi da je brašno

Banjaluka - Odbrana optuženog Enesa Džanića zvanog Eno (48), koji je uhapšen u akciji "Čistač 2" zbog šverca heroina, zatražila je vještačenje materije koja je od njega oduzeta jer tvrdi da je riječ o paracetamolu pomiješanom s brašnom, a ne heroinu.

Ovo je istaknuto u utorak u banjalučkom Okružnom sudu na ročištu za produženje pritvora Džaniću i Vladimiru Popoviću koje terete za trgovinu drogom.

Banjalučko Okružno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda da Džaniću i Popoviću produži pritvor za još dva mjeseca zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanja djela. Odbrana obojice optuženih smatra da nema osnova za produženje pritvora, pogotovo zato što od optuženih nije oduzeta droga. Branilac Popovića advokat Zoran Jošić je istakao da je od njegovog branjenika oduzet samo mobilni telefon.

Banjalučki Okružni sud do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije donio rješenje o produženju pritvora.

Džanića i Popovića tužilaštvo tereti da su ove godine nabavljali i prodavali heroin zavisnicima na području Banjaluke. Uhapšeni su 3. decembra u nastavku akcije "Čistač 2", a tom prilikom zaplijenjen je 51 gram heroina i oko 1.400 raznih tableta koja imaju i narkotička svojstva.

U ovoj akciji 23. septembra uhapšeno je 13 osoba zbog šverca droge i drugih krivičnih djela. Protiv njih je podignuta i potvrđena optužnica, a prvooptuženi je poznati banjalučki ugostitelj Mithat - Mitko Hajdarpašić. Osim njega optuženi su Darko Matijević, Saša Barišić, Dalibor Matijević, Aleksandar Veselić, Nenad Bjelajac, Zvonimir Stefanović, Miloš Dulić, Nemanja Morača iz Banjaluke, te Saša Gverić, Bojana Praizović iz Laktaša, Draško Došen i Dragan Praštalo iz Prijedora. Terete ih za organizovanu preprodaju droge na području Banjaluke, Prijedora i Gradiške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana