Odbrana optuženih traži izuzeće tužioca

Nebojša Tomašević
Odbrana optuženih traži izuzeće tužioca

Banjaluka - Advokati optuženih za trgovinu drogom Aleksandra Kajkuta (37) i Vladimira Damjanića (32), kojima je Vrhovni sud RS ukinuo oslobađajuće presude, juče su u banjalučkom Okružnom sudu na početku ponovljenog suđenja zatražili izuzeće tužioca Biljane Marković.

Poslije toga suđenje je odgođeno, a Damjanićev advokat Jadranka Ivanović kazala je da tužilac Marković ne zna da je predmet "Kanon" u kojem su uhapšeni optuženi pod istragom Specijalnog tužilaštva.

- U ovom slučaju inspektori koji su vodili istragu uhapšeni su i nalaze se u pritvoru. To dovodi u pitanje cijeli slučaj "Kanon" - objasnila je Ivanovićeva.

Sudsko vijeće kojem je predsjedavala sudija Olga Pantić odbilo je zahtjev advokata Ivanovićeve i Nevenke Vitomir za odgađanje suđenja dok ne bude podignuta optužnica protiv inspektora.

Kajkut i Damjanić oslobođeni su u prvostepenom postupku u februaru ove godine. Oni su optuženi da su bili članovi grupe Dragoljuba Pašagića koja je od aprila do oktobra 2011. godine u Banjaluci preprodavala kokain i marihuanu. U ovom postupku pravosnažno su u Vrhovnom sudu osuđeni Pašagić i još osam osoba na 25 godina i dva mjeseca zatvora zbog trgovine kokainom i marihuanom.

Svi su uhapšeni u akciji "Kanon" početkom oktobra 2011. godine. U ovoj akciji učestvovali su inspektori Slavko Đurić, Ognjen Stijak, Srđan Radulović i Marko Kovačević koji su uhapšeni 16. oktobra zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom. Njih su dileri u slučaju "Kanon" optužili da su ih tjerali da za njih prodaju drogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana