Odbrana bivšeg policajca tvrdi da su dokazi podmetnuti

Nebojša Tomašević
Odbrana bivšeg policajca tvrdi da su dokazi podmetnuti

Banjaluka - Odbrana bivšeg policajca Vladimira Malića iz Banjaluke, optuženog za pljačku 74.000 maraka iz "Pošta Srpske" i odbrana njegovog pomagača Jovana Jošila smatra da su neki dokazi protiv njih podmetnuti.

Malićev advokat Branko Gudalo izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da sumnja da su kao dokazi podmetnuti fantomke i rukavice pronađene pored zapaljenog "audija", kojim je počinjena pljačka.

- Inspektor Jovo Erceg, koji je radio uviđaj pronađenog "audija", rekao je da pored vozila nije vidio fantomku i rukavice. To se kasnije pojavilo kao dokaz tužilaštva i zato sumnjamo - rekao je Gudalo.

Jošilov advokat Nebojša Pantić kazao je da takođe smatra da su ti dokazi nezakoniti  i naglašava da je DNK analiza dokaza urađena u Beogradu netačna.

Gudalo i Pantić su svoje primjedbe na dokaze iznijeli nakon što je Okružno tužilaštvo završilo izvođenje svojih dokaza u ovom slučaju. Oni su najavili da će i Malić i Jošilo svjedočiti u daljem nastavku postupka.

Prema navodima u optužnici, Malić je opljačkao poslovnicu "Pošta Srpske" u banjalučkom naselju Vrbanja, u ulici Rade Radića, 10. novembra 2009. godine zajedno sa još dva zasad nepoznata lica. Malić i njegov saučesnik su po ulasku u poštu u Vrbanji oružje usmjerili prema radnici S. M. i njenim kolegama B. A. i Š. S., te im naredili da legnu na pod uz povike "lezi dole", "daj novac", "penzije su, znam da ima novca". Potom su sami uzeli novac i pobjegli "audijem 80", u kojem ih je čekao treći saučesnik. Jošilo se tereti da je poslije pljačke ove pošte 11. novembra pomogao Maliću da nabavi zdravstvenu knjižicu na lažno ime Igor Golijan kako bi sanirao povrede koje je zadobio dok je palio "audi 80", kojim su došli do pošte, kako bi prikrio tragove zločina. ***

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana