Od optuženih oduzet kokain i heroin

Nebojša Tomašević
Od optuženih oduzet kokain i heroin

Banjaluka - Vještak tužilaštva Jelena Janković na suđenju optuženima za trgovinu drogom Dimitriju Vavanu (22) i Mariju Dandiću (21) iz Banjaluke kazala je u banjalučkom Okružnom sudu da je utvrdila da je od njih oduzet heroin i kokain.

Ona je rekla da je od Zorana Vujmilovića, koji je ranije osuđen sa Mladenom Milidragovićem zvanim Slovenac oduzet kokain.

Vavan i Dandić se terete da su, zajedno sa Vujmilovićem i Milidragovićem od novembra 2011. godine do maja ove godine, preprodavali heroin, kokain i marihuanu na području Banjaluke, Prijedora i Gradiške.

Prema navodima u optužnici, heroin i kokain nabavljao je Milidragović od nepoznatog lica i prepakivao ih u manja pakovanja i prodavao.

Navodi se da je Milidragović 31. januara ove godine prodao 504 grama heroina Elviru K., a dio droge je predao optuženima Vujmiloviću, Dandiću i Vavanu, koji su tu drogu dalje prodavali po cijenama od deset do 100 maraka, zavisno od količine.

Svi su uhapšeni u akciji banjalučke policije “Zamak”, u kojoj je pronađeno oko 540 grama heroina.

Milidragović i Vujmilović zaključili su sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom kojim je predviđeno da budu osuđeni na ukupno osam godina zatvora.

Prema sporazumu, Milidragović je osuđen na pet, a Vujmilović na tri godine zatvora.

Svjedoci tužilaštva Dejan Vulin, Darijan Delić i Miloš Janković na sudu su izjavili da od Vavana i Dandića nikada nisu kupovali drogu, iako su u istrazi drugačije govorili.

Tužilac Slavica Matijaš pročitala je iskaz koji je Vulin dao u policiji tokom istrage i u kojem je rekao da je od Vavana kupio sedam do osam puta drogu.

Vulin je kazao da to nije tačno i da je takvu izjavu dao pod pritiskom. Naveo je da u policiji nije maltretiran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana