Očuhu i pastorku pet godina zatvora

Nebojša Tomašević
Očuhu i pastorku pet godina zatvora

Banjaluka - Stefan Stupar (21) iz Šipova osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva dvojice komšija i povređivanja trećeg. Istom presudom njegov očuh Bojan Malinović osuđen je na pola godine zatvora zbog učešća u tuči u kojoj je pastorak izbo komšije.

Presudu je nakon ponovljenog suđenja izreklo vijeće kojem je predsjedavala Olga Pantić. Suđenje je vođeno iznova jer je Vrhovni sud RS ukinuo raniju presudu Okružnog suda kojom je Stupar bio osuđen na četiri godine i deset mjeseci, tako da mu je kazna sada smanjena za četiri mjeseca. Njegov očuh  Malinović je dobio istu kaznu kao i u ukinutoj presudi.

Prema presudi, osuđeni dvojac je 27. avgusta prošle godine u selu Draganić Podovi kod Šipova oko 20.30 časova napao komšije Miladinka Savičića (42), Mirka Jovića (55) i Zorana Malinovića (53). Svemu je prethodila svađa optuženih sa Jovićem i Zoranom Malinovićem. Tokom tuče Stupar je uzeo dva noža i izbo Jovića, Savičića i Zorana Malinovića, ispred čije kuće se sve i odigralo.

Jović i Savičić su teže povrijeđeni, a Zoran Malinović lakše. Bojan Malinović je u ovoj tuči gurnuo Jovića i lopatom udario Zorana Malinovića.

Obrazlažući presudu sudija Pantić je kazala da je vijeće i nakon ponovljenog suđenja zaključilo da su optuženi počinili djela za koja se terete.

- Prilikom odmjeravanja kazne vijeće je cijenilo nove okolnosti nastale dodatnim izvođenjem dokaza na ponovljenom suđenju. Vještačenjem koje je izvela odbrana utvrđeno je da je Stupar u vrijeme zločina bio u stanju bitno smanjene sposobnosti da shvati značaj djela i upravlja svojim postupcima - kazala je sudija Pantić.

Advokat optuženih Mirko Dabić kazao je da će se najvjerovatnije žaliti na ovu presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana