Oca bivšeg zamjenika ministra odbrane premlatio letvom

Nebojša Tomašević
Oca bivšeg zamjenika ministra odbrane premlatio letvom

Doboj - Mladen S. iz Doboja osuđen je na dvije godine zatvora u dobojskom Okružnom sudu zbog pokušaja pljačke i premlaćivanja komšije Nede Okolića (86), oca bivšeg zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića.

Prema presudi, Mladen je 29. aprila pet minuta iza ponoći  došao do kuće Okolića u Podnovlju kod Doboja noseći sa sobom drvenu letvu dugačku 123 centimetra. Bio je maskiran i po dolasku pred kuću pokucao je starcu na vrata. Čim mu je Okolić, otvorio on mu je rekao: "Daj mi pare." Tada je Okolić iz straha pokušao da zatvori vrata kuće, ali ga je Mladen uhvatio za ruku, izvukao napolje i oborio na zemlju. Odmah je počeo da ga tuče letvom govoreći: "Daj pare." Udario ga je više puta po tijelu i glavi. Okolić je u jednom momentu rekao Mladenu da prestane da ga tuče i da će, ako ga pusti, otići, uzeti novac iz kuće i dati mu. Ne obazirući se na njegove molbe, napadač ga je udario još jednom u glavu, a tada je starac nekako uspio da se otrgne i pobjegne. U presudi se navodi da je Mladen tom prilikom Okoliću nanio lakše povrede glave i lica, brade i lijeve podlaktice.

Vijeće je ovom prilikom osuđenog Mladena oslobodilo plaćanja sudskih troškova, a oštećeni Okolić upućen je da svoja prava i nadoknadu štete traži u drugom postupku u građanskoj parnici.

Jedan od komšija porodice Okolić, ne želeći da se predstavi, nakon razbojništva je kazao da je Mladen S. osoba koja ima psihičkih problema. Ispričao je da se u vrijeme napada Mladen starcu Okoliću lažno predstavio kao sveštenikov sin Aco.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana