Novo Đukić sporazumno priznao krivicu

SRNA
Novo Đukić sporazumno priznao krivicu

Sarajevo - Novo Đukić /42/ iz Kotor-Varoša, koji je optužen za krivično djelo "utaja ili prevara", priznao je krivicu i sa Tužilaštvom BiH zaključio sporazum.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je Đukić, sklapanjem sporazuma o priznanju krivice, u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužilaštva BiH od 15. januara, a koju je potvrdio Sud BiH 22. januara.

U skladu sa sporazumom, tužilac i optuženi saglasni su da Sud BiH izrekne Đukiću uslovnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca i istovremeno odgodi njeno izvršenje u periodu od jedne do dvije godine /vrijeme provjeravanja/.

Oni su saglasni i da Đukiću kao sporedna kazna bude izrečena novčana kazna od 2.000 KM i da mu Sud oduzme imovinsku korist pribavljenu krivičnim djelom u iznosu od 12.084 KM.

Prilikom određivanja ove kazne uzete su u obzir činjenice da je Đukić priznao krivicu za krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnicom i da je izrazio spremnost da u potpunosti izmiri svoju poresku obavezu.

U obzir su uzete i činjenice da je od izvršenja krivičnog djela prošlo više od tri godine, da je Đukić otac dvoje maloljetne djece koju izdržava, da do sada nije osuđivan, kao i da je zaključenje ovog sporazuma pomogao bržem okončanju i smanjenju troškova krivičnog postupka.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH, te da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Sklapanjem sporazuma, optuženi se odriče prava na suđenje i na ulaganje žalbe na krivičnopravnu sankciju koju mu izrekne Sud BiH, te je upoznat da može snositi troškove krivičnog postupka.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana