Novčane kazne zbog pomaganja u ilegalnom kockanju

N. T.
Novčane kazne zbog pomaganja u ilegalnom kockanju

Banjaluka - Službenik Vlade Brčko distrikta Igor Vuković, te Jusuf Avdić i Ljubiša Stevanović iz Brčkog osuđeni su juče u banjalučkom Okružnom sudu na novčane kazne zbog pomaganja Dariju Brkiću (44) iz Banjaluke u organizovanju ilegalnog kockanja na području Brčko distrikta.

Vuković i Avdić su osuđeni na novčane kazne od po 2.000 KM, a Stevanović na 3.000 maraka. Presudom su obavezani da vrate i nelegalnu stečenu korist u ukupnom iznosu 13.200 maraka. Vuković je obavezan da vrati 5.200, Avdić 3.000, a Stevanović 5.000 maraka.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji su optuženi zaključili sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske.

Prema navodima u presudi, oni se terete da su od decembra 2010. godine do 7. decembra 2012. godine na području Brčkog pomagali Brkiću da organizuje nelegalne igre na sreću "teksas hold'em" na Internetu. Oni su instalirane softvere sa aplikacijama za "teksas hold'em" poker koje je napravio Brkić, distribuirali po kućama i kladionicama na području Brčko distrikta. Osim toga prodavali su i bonove uz pomoć kojih su igrači uplaćivali novac za ovu poker igru.

Specijalni tužilac Mladen Mitrović, objasnio je da su sa optuženima dogovorili kazne ispod zakonskog minimuma, jer su se iskreno pokajali zbog počinjenih krivičnih djela i obavezali su se da nadoknade štetu. Mitrović je rekao da su optuženi već u depozit tužilaštva uplatili dio nelegalno stečene koristi koju su obavezani da vrate.

Dario Brkić je ranije zaključio sporazum o priznanju krivice i osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog organizovanja nedozvoljenih igara na sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana