Ninković nije imao primjedbe na inspektore

Nebojša Tomašević
Ninković nije imao primjedbe na inspektore

Banjaluka - Osuđivani narko-diler Aleksandar Ninković, koji je napravio lažni profil na “Fejsbuku” optuženog inspektora Ognjena Stijaka, rekao je da se kaje za to, a nije imao primjedbi na ispitivanje i postupanje policije protiv njega u ovom slučaju 2012. godine.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu izjavio svjedok odbrane, policajac Vladimir Nišević, u predmetu koji se vodi protiv Stijaka i policijskih inspektora Srđana Radulovića i Marka Kovačevića, optuženih za organizovani šverc droge i druga djela.

Svjedok je ispričao da je on istraživao ko je napravio lažni profil na ime Ognjena Stijaka i utvrdio da je to uradio Ninković.

- Na tom profilu bili su podaci Stijaka sa slikom gole žene s majmunskom glavom. Pisalo je da je zaposlen u MUP-u RS i da je korumpirano njuškalo. Nakon što smo otkrili da je to uradio Ninković, pretresene su kuća i stan koje je on koristio i izuzeti su njegovi računari - kazao je Nišević.

Dodao je da nije učestvovao u hapšenju Ninkovića, ali ga je ispitivao, te da je Ninković bez primjedbi potpisao zapisnik o ispitivanju.

Profil na ime Ognjena Stijaka sa slikom majmuna odnedavno je ponovo aktivan.

Specijalno tužilaštvo Radulovića, Kovačevića i Stijaka tereti da su organizovano preprodavali drogu od kraja 2010. do oktobra 2013. godine. Optuženo je još pet policijskih inspektora za iznude iskaza, falsifikovanje isprava, povredu ljudskog dostojanstva i zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja. Ova djela se stavljaju na teret dodatno Raduloviću, Stijaku i Kovačeviću.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana