Neispravnim automobilom Kosić usmrtio pješaka

Nebojša Tomašević
Neispravnim automobilom Kosić usmrtio pješaka

Banjaluka - Igor Kosić iz Banjaluke optužen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je povrijedio Bojana Brkovića (21) iz Banjaluke koji je kasnije preminuo od posljedica povređivanja. On je nesreću izazvao neispravnim automobilom "opel vektra".

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu izjavio vještak tužilaštva Vojislav Subotić.

- Vještačenjem "opel vektre" koja je učestvovala u nesreći utvrđeno je da vozilo nije imalo ispravan kočioni sistem. U trenutku prije nesreće kretalo se 88 kilometara na čas, a udarilo je u nastradalog s oko 55 kilometara na čas - kazao je vještak Subotić i dodao da se ova nesreća mogla izbjeći da je vozač išao ispod 70 kilometara na čas.

Prema optužnici, nesreća se dogodila 14. avgusta 2012. godine u ulici Cara Dušana u Trnu, opština Laktaši.

Do nesreće je došlo kada je Kosić vozeći "opel vektru" nedozvoljenom brzinom od 88 kilometara na čas naletio na Brkovića, koji je stajao na proširenju pored kolovoza.

- Vozeći "opel vektru" 14. avgusta pola časa iza ponoći Kosić je sustigao "golf 2" u ulici Cara Dušana u Trnu, te ga obišao velikom brzinom. Nakon toga vozač "golfa 2" je počeo jurnjavu za Kosićem. Njih dvojica tada počinju da se trkaju kroz naselje Trn. Kosić je u jednom trenutku naišao na "golf 3", koji je vozio Bojan Lipić i koji je stajao na desnoj kolovoznoj traci kako bi u vozilo primio svog druga Brkovića. Kosić tada počinje da obilazi "golf 3" s desne strane i udara Brkovića koji je stajao na proširenju pored puta - stoji u optužnici.

Navodi se da je tom prilikom nesrećni Brković zadobio nagnječenje mozga. Od tih povreda je preminuo dan kasnije u Univerzitetskoj bolnici - Klinički centar Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana