Negirao da je namjeravao da proda 113 kilograma droge

Nebojša Tomašević
Negirao da je namjeravao da proda 113 kilograma droge

Banjaluka - Miodrag Ateljević (34) zvani Mijat iz Bileće danas u banjalučkom Okružnom sudu negirao da je bio član organizovane grupe koja se bavila trgovinom marihuanom.

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske optužnicu protiv Ateljevića podiglo je u junu ove godine i tereti ga da je bio član zločinačkog udruženja koje su još činili Anđelko Raguž, Željko Ilić Kosijer, te rođaci Slobodan i Slaviša Milidragović. Oni su optuženi da su namjeravali da prodaju 113 kilograma marihuane. Ovo udruženje je djelovalo od druge polovine do 5. novembra 2006. godine, kada su i uhapšeni. Tada je u "golfu 3", koji je vozio Slobodan Milidragović, pronađeno 113 kilograma marihuane. Ateljević je bio u bjekstvu do 2009. godine. Prema optužnici on je sa Ilićem nabavio 113 kilograma marihuane koja je pronađena 5. novembra 2006. godine u Hrđusima kod Ljubinja u automobilu u kojem su bili Slobodan i Slaviša Milidragović. Drogu je trebalo da preuzme Anđelko Raguž i da je odveze u Bobanovo Selo, gdje bi je dalje preuzelo nepoznato lice.

Ateljević je zbog krijumčarenja droge iz Crne Gore u BiH osuđen u Sudu BiH prošle godine na četiri godine zatvora. Ta kazna mu je objedinjena sa presudom Osnovnog suda u Trebinju zbog falsifikovanja dokumenata, pa je osuđen na četiri godine i mjesec zatvora. Prema toj presudi Ateljević je u julu 2009. godine od njemu poznatih osoba nabavio deset kilograma marihuane, koju je namjeravao da proda Željku Smoljanu iz Čitluka. Smoljan je odustao od kupovine, jer je pregledom utvrdio da je droga lošeg kvaliteta. Ateljević je u julu iste godine kupcima u Bileći prodao dva kilograma skanka za 2.500 evra, a nekoliko dana kasnije uhvaćen je sa 63 kilograma skanka, koji je prenesen iz Crne Gore. Drogu je namjeravao da proda kupcima iz Bileće po cijeni od 1.250 evra po kilogramu. Zbog trgovine 113 kilograma marihuane Anđelko Raguž, Željko Ilić Kosijer, te rođaci Slobodan i Slaviša Milidragović su u banjalučkom Okružnom sudu osuđeni na ukupno 16 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana