Negirao da je autom usmrtio pješaka

Nebojša Tomašević
Negirao da je autom usmrtio pješaka

Banjaluka - Novo Strika (61) iz Piskavice kod Banjaluke negirao je krivicu u banjalučkom Okružnom sudu za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješak Milovan Bukša.

Prema optužnici, Strika je 14. februara ove godine, vozeći pijan automobil "golf 2", udario pješaka Bukšu u mjestu Bukše kod Piskavice. Nesreća se dogodila oko 21.45 časova. Od siline udara nesrećni pješak je odbačen nekoliko metara od puta. Od zadobijenih povreda Bukša je ubrzo preminuo.

U optužnici se navodi da je Strika u vrijeme ove nesreće u krvi imao 2,16 promila alkohola.

Dodaje se da je do nesreće došlo jer vozač "golfa 2", usljed vožnje pod dejstvom alkohola, nije obratio dovoljno pažnje na pješaka.

- Vozeći iz smjera Gornje prema Donjoj Piskavici, vozač "golfa" je dolaskom u mjesto Bukše udario u pješaka, koji se kretao ispred njega u istom smjeru - piše u optužnici protiv Strike.

Mještani Piskavice su nakon ove nesreće ispričali da je Bukša poginuo svega 500 metara od svoje kuće tokom povratka sa manifestacije "Zimsko prelo" u Gornjoj Piskavici.

- Milovan je radio u banjalučkom "Incelu", a prije pola godine je otišao u penziju. Ima ženu i dijete, koje ide u osnovnu školu. Supruga mu je bolesna, a ima i četrnaestogodišnjeg sina - rekao je jedan od mještana Piskavice, ne želeći da mu pominjemo ime.

On je dodao da je porodica Bukša u veoma teškom materijalnom stanju, a preživljavali su tako što je nastradali izrađivao metle od pruća i prodavao ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana