Negirali da su silovali hostesu

Nebojša Tomašević
Negirali da su silovali hostesu

Banjaluka - Hajrudin Barjaktarević i Izet Hasanović iz Gradiške juče su u banjalučkom Okružnom sudu izjavili da nisu silovali hostesu Z. P. iz Banjaluke.

Oni su svoje izjave dali kao svjedoci odbrane u procesu koji se protiv njih vodi zbog optužbi za silovanje u noćnom klubu "Kreš" u Gradišci.

Iako je Hasanović tokom ispitivanja u policiji priznao ovo djelo, u sudu je rekao da to nije tačno. Istakao je da je u policiji bio maltretiran, vrijeđan na nacionalnoj osnovi i pretučen, te da je zbog toga samo potpisao izjavu koju su mu, navodno, dali.

- Nisam ništa rekao, oni su sve sastavili i dali mi papir da potpišem. Vrijeđali su me i tukli, govorili "balija" i "Turčin". Tek u pritvoru sam saznao da sam potpisao da sve priznajem - izjavio je Hasanović.

Bajraktarević je takođe negirao da ima veze sa silovanjem hostese i da vjeruje da to nije uradio ni Hasanović.

- Te noći Hasanović i ja u "Kreš" smo stigli oko 22 časa i bili smo u jednoj prostoriji gdje su dolazile hostese među kojima i Z. P. S tom hostesom sam na njen zahtjev popio nekoliko pića, ali nisam je silovao. Vjerujem da to nije uradio ni Hasanović - kazao je Barjaktarević.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Barjaktarevića i Hasanovića da su počinili obljubu nad nemoćnim licem I to 7. juna 2013. godine u noćnom klubu "Kreš" u Gradišci. Zbog osjetljivosti slučaja detalji optužnice nisu objavljeni. U ovom slučaju zbog pomaganja počiniocu krivičnog djela poslije silovanja bili su uhapšeni pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a RS Bojan Marić i Dragoslav Bošković. Oni su ranije izjavili da je prijava koja je u ovom slučaju protiv njih podnesena u tužilaštvu odbačena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana