Negirala krivicu za ubistvo novorođenčeta

Goran Obradović
Negirala krivicu za ubistvo novorođenčeta

Sarajevo - Mevlida Mujić (21) iz Srebrenika, koja je optužena da je počinila krivično djelo čedomorstva, juče je pred sudijom za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Sarajevu negirala krivicu.

Prethodno je ročište za izjašnjenje o krivici, na zahtjev optužene, zatvoreno za javnost.

Na početku ročišta Mevlida Mujić optužila je medije da su iznosili neistinite informacije pišući da je ubila dijete.

Sudija Rozita Šimić je pojasnila da niko nije rekao da će Mujićeva unaprijed biti proglašena krivom, te da je ročište otvoreno za javnost.

Advokat Emina Hasanović odgovorila je da je Mujićeva čitajući novine shvatila da joj je unaprijed presuđeno.

Mevlida Mujić je izjavila da je čitala novine dok je bila u pritvoru i pročitala da su je mediji nazvali "majkom monstrumom" i proglasili krivom, te da su postupci novinara imali odraz na stanje u njenoj porodici.

Potom je sudija Šimić istakla da su se pojavile nove činjenice koje opravdavaju zahtjev optužene da sa ročišta budu udaljeni predstavnici medija.

Prema optužnici, Mujićeva je ubila svoju bebu 18. juna prošle godine. Ona je tada osjetivši bolove otišla u kupatilo kuće u kojoj je stanovala u Vogošći i rodila živo muško dijete. Potom je djetetu stegnula vrat i usta te na taj način zatvorila disajne puteve, poslije čega se beba ugušila.

Nakon toga je novorođenče umotala u gornji dio pidžame i peškir te sve zajedno stavila u PVC vrećicu i odnijela u ulicu Vilsonovo šetalište te bacila u kontejner za odlaganje smeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana