Navlačili čarape na cipele da sakriju trag

Nebojša Tomašević
Navlačili čarape na cipele da sakriju trag

Banjaluka - Razbojnici koji su opljačkali trgovca devizama Petra Stupara (84) u Mrkonjić Gradu na obuću su navlačili čarape da bi sakrili tragove.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu u svom svjedočenju izjavio svjedok odbrane Tripo Stojanović tokom suđenja Aleksandru Jariću, Draganu Čuliću, Zoranu Dakiću i Vitomiru Tici. Ova četvorka je optužena da je od Stupara otela 15.000 maraka.

Svjedok Stojanović bio je dio ekipe koja je obavljala uviđaj nakon razbojništva u kući Stupara. On je bio zadužen da fotografiše tragove.

- Fotografisao sam sve što je bilo sumnjivo. Uočili smo tragove koji su vodili iz pravca kuće opljačkanog sve do obližnjeg bazena za vodu, gdje smo našli garderobu od Stupara. Na osnovu iskustva zaključio sam da je riječ o tragovima cipela ili čizama preko kojih su bile navučene čarape. Uviđajna ekipa je tada pretpostavila da su to tragovi lica koja su počinila pljačku - kazao je, između ostalog, Stojanović.

Njegovom iskazu, iako je svjedok odbrane, prigovorili su advokati optuženih Milica Cvijanović i Smiljana Delić.

One smatraju da je ovaj svjedok na osnovu pretpostavki i hipoteza napisao izvještaj i zapisnik o fotografisanju.

Jarića, Čulića, Dakića i Ticu tužilaštvo tereti da su zajedno i na osnovu dogovora 17. decembra 2003. godine upali u kuću Stupara da bi ga opljačkali. Tom prilikom su pretukli njega i suprugu Deju Zeljković i oteli im novac.

Jučerašnje suđenje je kasnilo, jer optuženi Tica nije došao na ročište pa je sudska policija morala da ga privede u sudnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana