Narko-diler nema pokriće za 145.547 KM

Nebojša Tomašević
Narko-diler nema pokriće za 145.547 KM

Banjaluka - Nebojša Janjić (26) iz Istočnog Sarajeva, koji je osuđen na sedam godina i šest mjeseci zatvora zbog trgovine drogom, nema zakonsko pokriće za 145.547 maraka, zbog čega tužilaštvo traži da mu se taj novac oduzme.

Ovo je u petak istakao specijalni tužilac RS Mladen Mitrović tokom ročišta u banjalučkom Okružnom sudu za trajno oduzimanje imovine od Nebojše Janjića.

Mitrović je pojasnio da je taj novac Janjić pribavio kroz nekoliko transakcija i čuvao u tri banke u BiH. Mitrović je još istakao da je finansijska istraga pokazala da je Janjić od 2003. godine do danas putem računa u banci prometovao 445.683 marke.

Janjić je u sudu kazao da je novac zaradio legalno preprodajom automobila, kuća, zemljišta i od prodaje stana koji je vlasništvo roditelja i kazao da je držao kafić. Objasnio je da je od stana zaradio 92.000 maraka, a da mu je na ime kapare Velibor Vasković dao 20.000 maraka. Još je kazao da je od Dejana Koče dobio 66.000 maraka, nakon što ga je tužio zbog pozajmice koju mu nije vraćao. Tužilac Mitrović je istakao da Janjić nema dokaz porijekla novca koji je pozajmio Koči. Specijalno tužilaštvo RS u zahtjevu za trajno oduzimanje imovine navelo je da je Janjić "sporni novac" zaradio poslije 1. januara 2008. godine.

Janjić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina i šest mjeseci, zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom. On je u oktobru 2011. godine osuđen na pet godina zatvora zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom, a poslije toga zbog istovrsnog krivičnog djela izrečena mu je i kazna od dvije godine i deset mjeseci zatvora. Na osnovu toga izrečena mu je jedinstvena kazna. Janjić je zajedno sa još deset osoba uhapšen u julu 2011. godine u policijskoj akciji "Hercegovina", zbog sumnje da su se bavili proizvodnjom i prometom droge, a u oktobru iste godine oni su osuđeni na ukupno 34 godine i devet mjeseci zatvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana