Naerac odbacio krivicu za pokušaj ubistva

Nebojša Tomašević
Naerac odbacio krivicu za pokušaj ubistva

Banjaluka - Saša Naerac (41) iz Banjaluke juče je u Okružnom sudu negirao krivicu za pokušaj ubistva poznanika i sugrađanina Gorana Štrpca.

Prema optužnici, Naerac je 3. marta nekoliko puta nožem ubo Štrpca u leđa u kafiću “Duo gracija” u naselju Zalužani. Svemu je prethodila svađa, a motiv napada je sukob zbog cigareta.

To veče Naerac je nekoliko puta prilazio za sto gdje bio Štrbac s prijateljima i uzimao od njega cigarete. Posljednji put kada je prišao i tražio još jednu cigaretu, Štrbac mu je rekao da nema više. Onda ga je Naerac upitao “šta ćeš sada”, a Štrbac mu je odgovorio da ode do kioska u blizini i kupi cigarete, jer će i on morati otići pošto je ostao bez cigareta.

Poslije toga Naerac mu je rekao: “Nećemo se svađati zbog cigareta”, i udaljio se od stola.

Međutim, samo desetak minuta kasnije Naerac je bez ikakvog povoda prišao Štrpcu s leđa i četiri puta ga ubo nožem.

Očevici ovog događaja su ranije ispričali da niko nije ni primijetio kada je Naerac prišao i ubo Štrpca. Oni su istakli da je Naerac bio pijan.

Štrbac je poslije ovog događaja smješten u Univerzitetsku bolnicu - Klinički centar Banjaluka, gdje se oporavio.

Naerac je odranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima. Osuđivan je i izdržao je kaznu od četiri godine zatvora zbog toga što je sa još dvije osobe pretukao i opljačkao sugrađanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana