Na rukama optuženog pronađen barut

Goran Obradović
Na rukama optuženog pronađen barut

Banjaluka - Slobodan i njegova majka Mara Savić ubijeni su hicima u glavu iz neposredne blizine.

Ovo su juče u Okružnom sudu u Banjaluci rekli vještaci Okružnog tužilaštva na suđenju Luki Saviću, koji je optužen da je sa maloljetnim D. M. rafalima iz automatske puške ubio Slobodana i Maru Savić ispred njihove kuće u Donjim Kladarima kod Srpca 18. februara ove godine.

Vještak specijalista sudske medicine Željko Karan kazao  je da je Slobodan imao šest prostrelnih rana na tijelu, koje su nastale od pet hitaca.

- Jedan hitac prošao je kroz tijelo i rame, te zatim kroz glavu. Osim toga, Slobodan je ovjeren i hicem iz neposredne blizine, koji mu je ispaljen u desnu sljepoočnu kost. Od ta dva hica koja su mu prošla kroz glavu on je preminuo - istakao je Karan.

Drugi vještak Dalibor Nedić, koji je radio obdukciju tijela Mare Savić, rekao je da je ona pogođena sa dva hica.

- Jedan metak je prošao kroz lijevo rame, a zatim joj je iz neposredne blizine ispaljen hitac koji je ušao kroz lijevi obraz i izašao kod desnog uva - pojasnio je Nedić.

Vještak Đorđe Odžaković rekao je da je obavio vještačenje folija koji su skinute sa ruku Luke Savića i maloljetnog D. M., kao i njihove garderobe.

- Na folijama koje su skinute sa ruku Savića pronađene su čestice baruta, a na folijama D. M. nisu pronađene. Na odjeći Savića i D. M. pronađeni su takođe tragovi baruta. Policija tu nije dobro obavila posao, jer su svu Savićevu odjeću stavili u jednu papirnatu vreću i moguće je da je sa jednog odjevnog predmeta barut pao i na drugu odjeću, a isti je slučaj i kod D. M. - rekao je Odžaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana