Na Dujićevim rukama pronađeni tragovi baruta

Nebojša Tomašević
Na Dujićevim rukama pronađeni tragovi baruta

Banjaluka - Prije nego što je ubijen Radovan Stijaković (49) žalio se poznanicima da strahuje i da njegov sin Robert i bivša supruga Gordana žele da ga ubiju, kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu svjedok tužilaštva Siniša Pristajko.

On je istakao da mu je to poslije ubistva rekao Zoran Pronja, koji je naveo da mu se Radovan Stijaković ranije požalio.

Pristajko je svoj iskaz dao na suđenju Danijelu Dujiću, optuženom da je hicima iz automatske puške ubio Radovana Stijakovića u njegovoj kući 22. januara ove godine. Optužen je i Robert Stijaković, koji se tereti da je Dujića podstrekao da ubije njegovog oca.

Prema riječima Pristajka, Radovan je ponekad galamio na Roberta, ali mu se poslije pravdao i plakao te govorio da nije mislio ništa zlonamjerno već hoće da sina izvede na pravi put.

- Radovanu je smetala Robertova površnost i aljkavost u poslu. Za Roberta ne mogu reći da je loš, radio je i bio vrijedan - ispričao je Pristajko.

Robertov punac Đorđe Banjac je kazao da je Robert kod njega bio na slavi 22. januara i da je izašao na 20 minuta oko 21.15 časova, ali da ne zna gdje je bio.

Vještak tužilaštva Đorđe Odžaković na sudu je iznio nalaz parafinske rukavice optuženog Dujića i kazao da je na njegovim rukama bilo tragova baruta.

Drugi vještak Mladen Novaković je naveo da je utvrdio da je iz puške koju mu je nakon ubistva dostavila policija usmrćen Radovan Stijaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana