Mladiću 21 godina zatvora zbog teškog ubistva

N. Tomašević
Mladiću 21 godina zatvora zbog teškog ubistva

BANjALUKA - Milorad Cvjetojević (26) iz Bosanske Krupe osuđen je u Okružnom sudu u Prijedoru na 21 godinu zatvora zbog ubistva Jasmina Selimagića (36), na koga je ispalio više hitaca iz automatske puške u kafiću u Novom Gradu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno na sajtu  Okružnog suda, navodeći inicijale,  pomenuti je osuđen za  teško ubistvo sa umišljajnim dovođenjem u opasnost života drugih osoba, i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Presuda je nepravosnažna i na nju stranke imaju pravo žalbe.

Detalji presude nisu objavljeni, a prema optužnici prijedorskog Okružnog tužilaštva zločin desio se 16. juna 2023. godine u večernjim časovima u u kafiću “Blu” u Novom Gradu. Kobnog dana navodno je došlo do prepirke i Cvjetojević je otišao iz kafića po automatsku pušku, a onda se vratio. Kada ja ušao u kafić ispalio je rafal u Selimagića. 

Prema ranijim informacijama iz istrage prema Selimagiću je ispalio ukupno  28 hitaca, a na tijelu je otkriveno 26 prostrijelnih rana. Zločinu je svjedočilo više očevidaca, a sam čin ubistva snimile su i nadzorne kamere u kafiću. 

Svjedoci ispričali da je, vidjevši naoružanog mladića, Selimagić ustao i krenuo prema njemu te mu navodno rekao nešto u stilu "Šta je mali, šta se k...š" i tad je Cvjetojević je zapucao i ispalio skoro čitav okvir iz automatske puške. 

Cvjetojević je nakon zločin sačekao policiju i ubrzo je uhapšen, a na licu mjesta je pronađena puška iz koje je pucao, kao i na desetine čaura.

On  ranije nije imao sukobe s zakonom, dok je Selimagić poznat po činjenju krivičnih djela i ranije više puta hapšen i osuđivan. Cvjetojević je tokom ispitivanja u policiji rekao da  je Selimagić imao sukob sa njegovim bratom po majci te da ga je od tada maltretirao.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana