Miljeviću četiri mjeseca zatvora zbog prostitucije

Nebojša Tomašević
Miljeviću četiri mjeseca zatvora zbog prostitucije

Banjaluka - Miodrag Miljević iz Banjaluke osuđen je pravosnažno na četiri mjeseca zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske zbog navođenja i podsticanja dvije djevojke na prostituciju.

Sekretar ovog suda Jelena Despotović je kazala da je Miljeviću presuda izrečena nakon što je vijeće odbilo žalbe odbrane i tužilaštva kao neosnovane.

Prema njenim riječima, Miljeviću je sud potvrdio prvostepenu presudu koja mu je izrečena početkom juna ove godine u Okružnom sudu Banjaluka.

Prema presudi, Miljević je od početka 2011. do oktobra 2012. godine podsticao i navodio dvije djevojke iz Banjaluke na pružanje seksualnih usluga za novac. To je počinio kao čuvar u motelu "Merlot", gdje je na zahtjev gostiju i drugih osoba kontaktirao sa djevojkama radi pružanja seksualnih usluga. On im je obećavao novac za pružanje tih usluga i poslije njihovog pristanka upućivao ih na dogovorena mjesta, gdje su pružale seksualne usluge. Od njih je zauzvrat u više navrata zahtijevao i uzimao novčanu naknadu od 10 do 50 maraka.

Miljević je uhapšen u akciji "Kubikus 2" u oktobru 2012. godine zajedno sa vlasnikom picerije "Del kapo" Milanom Ivankovićem i recepcionerom hotela "Talija" Miodragom Regodićem.

Ivanković i Regodić su priznali krivicu, nakon čega im je izrečena presuda. Ivanković je osuđen na šest mjeseci zatvora i obavezan da vrati protivpravno stečenu korist od 130.000 maraka. Regodić je osuđen na šest meseci zatvora i obavezan da plati 1.000 maraka novčane kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana