Miličević u banjalučkom Okružnom sudu: Nisam kriv

GS/RTVBN
Miličević u banjalučkom Okružnom sudu: Nisam kriv

BANjALUKA - Načelnik Teslića i lider SDS-a Milan Miličević negirao je danas u banjalučkom Okružnom sudu optužbe za počinjeno krivično djelo trgovina uticajem.

Pored Miličevića, optužnica Republičkog javnog tužilaštva tereti i načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje u Tesliću Nikolu Stokića.

Nakon ročišta Miličević je poručio da će zajedno sa svojim advokatom na sudu dokazati svoju nevinost.

“Riječ je o politički motivisanoj optužnici protiv svih onih koji misle svojom glavom. Ne mogu pobijediti na regularnim izborima većpet puta, neće ni šesti, ali je ovdje stvar ljudskog dostojanstva da svojom borbom protiv nakaradnog korumpiranog režima i dijela poluga moći pravosuđa i istražnih organa dokažem u svoje, ali i ime svih ljudi koji mogu na taj način biti pod pritiskom i koji jesu pod pritiskom da pobijedimo u jednoj maloj borbi koja će mnogo značiti za budući sistem koji treba graditi u Republici Srpskoj sa nezavisnim pravosuđem koje nije pod uticajem bilo koje politike”, poručio je Miličević.

Optužnica Miličevića i  Nikolu Stokuća tereti za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, odnosno da su tražili novac i poslovne prostore, kako bi dali dozvole za gradnju Alenu Seferoviću iz Teslića.

“U materijalnom smislu ne postoji ništa od toga što se tamo navodi. Bilo kakav materijalni dokaz ili prisustvo bilo kakvog mita ili neke usluge koja je meni pružena i koju sam ja prihvatio oni ne postoje, čak i u optužnici piše da sam ja to odbio, a onda se u režimskim medijima predstavlja kako sam ja to uzeo”, kaže Miličević.

Termin narednog ročišta, Okružni sud će odrediti u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana