Mesarović optužen za ubistvo čuvara diskoteke

Nebojša Tomašević
Mesarović optužen za ubistvo čuvara diskoteke

Bijeljina - Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Nikole Mesarovića (25) iz Bijeljine koja ga tereti da je 23. juna ove godine ubio sugrađanina Dejana Sirara (24) u diskoteci "Upitnik" u Bijeljini, saopšteno je iz ovog suda navodeći njihove inicijale.

Osim Mesarovića optuženi su i njegovi poznanici Rade Simić i P. K. koji se terete za učestvovanje u tuči i pomoć počiniocu poslije izvršenja krivičnog djela.

Prema optužnici Mesarović se tereti da je Sirara ubio nožem 26. juna deset minuta iza ponoći poslije kraće svađe u diskoteci "Upitnik" u bijeljinskoj ulici Meše Selimovića.

Sirar je  u bijeljinskoj diskoteci "Upitnik" radio kao radnik obezbjeđenja.

Do svađe sa Mesarovićem je došlo kada  je Sirar spriječio da on zajedno sa poznanicima uđe u diskoteku "Upitnik",  jer u njoj nije bilo mjesta. Sirar je osim toga primijetio da Mesarović ima nož, zbog čega mu nije želio da dozvoli ulazak.

Mesarović je došao pred "Upitnik" u društvu sa Savićem i još dvojicom kolega. Kada im je Sirar rekao da ne mogu ući, došlo je do svađe, a potom je izbila tuča tokom koje je Mesarović izvukao nož i ubo Sirara.

Mesarović je policiji poznat po narušavanju reda i mira, ali ne i po krivičnim djelima. Ubijeni Sirar živio je u Bijeljini nakon što je izbjegao iz Vogošće.

Prije ubistva u "Upitniku" policija je ispraznila konkurentsku diskoteku "Vertigo" poslije anonimne telefonske dojave da je u njoj podmetnuta bomba. Većina posjetilaca "Vertiga" preselila se u "Upitnik", koji je postao pretijesan za sve koji su željeli da se zabave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana