Mercedesom pijan usmrtio pješaka

N. T.
Mercedesom pijan usmrtio pješaka

Banjaluka - Nedeljko Miličević (37) iz Banjaluke optužen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo pješak Milan Milešević (17) u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u banjalučkom naselju Motike.

Protiv Miličevića optužnicu je podiglo banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio ju je i Okružni sud u Banjaluci. On je poslije potvrđivanja optužnice negirao krivicu.

Miličević je optužen da je 29. januara ove godine, vozeći pijan, sa 1,77 promila alkohola u krvi, "mercedesom" udario maloljetnog Mileševića, koji se propisno kretao lijevom stranom ulice.

U optužnici se navodi da je vozač "mercedesa" udario sa leđa pješaka i bacio ga na vozilo. Poslije toga nesrećni mladić je pao na asfalt i zadobio teške povrede glave, od kojih je preminuo.

Još se navodi da se Miličević kretao 40 kilometara na čas, što je u to vrijeme bila brzina neprilagođena uslovima puta.

- Ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u vrijeme nesreće bila je neosvijetljena i nema trotoara. Kolovoz je bio mokar i bio je mrak, pa bi prilagođena brzina bila svaka manja od 25 kilometara na čas - navedeno je u optužnici.

U ovoj nesreći lakše povrede zadobio je Mileševićev  prijatelj, koji je bio sa njim u društvu u trenutku nesreće.

Mještani Motika poslije ove nesreće su ispričali da se na ovom putu često događaju nesreće, jer je kolovoz u veoma lošem stanju.

Istakli su da je jedan od glavnih razloga ove, ali i drugih nesreća, neosvijetljen put.

Suđenje Miličeviću zakazano je za 17. septembar u banjalučkom Okružnom sudu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana