Medić i Marenović švercovali kokain u BiH

Nebojša Tomašević
Medić i Marenović švercovali kokain u BiH

Sarajevo - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Rajka Medića (50) iz Novog Travnika i državljanina Srbije Dragoslava Marenovića (60) iz Kraljeva kojom ih tereti za međunarodni šverc kokaina.

Prema navodima optužnice, oni su švercovali drogu iz Srbije u BiH od septembra do novembra ove godine. U tom periodu dogovorili su prodaju 350 grama kokaina. Uspjeli su da prokrijumčare 150 grama droge i prodaju njima poznatim osobama za 2.500 evra. Uhapšeni su prilikom drugog pokušaja da prodaju 200 grama kokaina. Za ovu količinu droge dogovorili su cijenu od 10.500 evra. Međutim, policija ih je ranije otkrila i pratila, pa su uhapšeni prilikom primopredaje droge 11. novembra u Bijeljini u policijskoj akciji "Kolt".

U optužnici se navodi da su Medić i Marenović tokom dogovora o prodaji kokaina koristili šifrovane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu opojne droge. Navodi se da je nakon prve prodaje 100 grama kokaina Medić njemu poznatoj osobi ponudio veće količine kokaina po cijeni od 50 evra za gram.

Prilikom hapšenja Medića i Marenovića pretreseno je nekoliko lokacija na području Srbije u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu i tom prilikom zaplijenjeno je 200 grama kokaina. U pretresima na području Srbije, osim droge, pronađen je pištolj sa prigušivačem.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni Rajko Medić poznat je policiji po činjenju krivičnih djela.

On je prije nekoliko godina u Rusiji osuđen na dvije i po godine zatvora zbog ilegalne trgovine oružjem i krađe vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana