Marković priznao: 250.000 KM uručeno Zeljkoviću

GS
Marković priznao: 250.000 KM uručeno Zeljkoviću

BANjALUKA – Vlasnik Turističke agencije „Travel for fan“ Saša Marković, kojem se sudi u predmetu „Korona“ ugovori, kazao je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da je Branislavu Zeljkoviću dao oko 250.000 maraka, a po osnovu ranije sklopljenog milionski vrijednog posla vezanog za nabavku zaštitnih odijela.

On je rekao da je novac u dvadesetak navrata u kešu nosio Zeljkoviću u prostorije Ujedinjene Srpske u ulici Jovana Dučića u Banjaluci i to po devet maraka za svako odijelo koje je isporučio Institutu za javno zdravstvo na čijem je čelu bio Zeljković.

On je napomenuo i da je prilikom donošenja novca morao ostavljati telefon, kao i da je jednom ili dva puta u prostorijama stranke vidio i čuo predsjednika US Nenada Stevandića. Međutim, kako je dodao, nije imao komunikaciju sa njim.

Podsjećamo, zaštitna odijela turistička agencija „Travel for fan“ kupovala je za 21,50 KM, a prodavana su Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske po 50 KM za komad.

Marković je rekao da ga je Zeljković pozvao nakon prve isporuke na sastanak i uručio mu ceduljicu na kojoj je pisalo „9 KM“.

- Pitao sam ga šta je to, a on je rekao da mu za svako odijelo mora vratiti toliko novca. To nikad ranije nisam doživio, rekao je on, prenosi Kapital.

Inače, kako smo ranije pisali, Marković je Republičkom javnom tužilaštvu ponudio sporazum o priznanju krivice.

Osim Zeljkovića i Markovića, optuženi su i direktor firme „Procontrol“ Slavko Bojič, zatim direktor firme „Promeding“ Dragan Dubravac, te bivši direktor banjalučke firme „Sineks laboratorija“ Sani Crljić.

Prema optužnici, Branislav Zeljković se tereti da je nabavkom medicinske opreme po višestruko većim cijenama od nabavnih, koje je provodio po prethodnom dogovoru sa drugim osumnjičenim osobama, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 335.000 KM, Saši Markoviću i „Travel for fun“ 578.780 KM, Slavku Bojiču i „Procontrol“ iznos od 241.562,50 KM i Saniju Crljiću i „Sineks laboratorija“ 28.700 KM, piše Kapital.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana