Marković imao motiv za premlaćivanje

Nebojša Tomašević
Marković imao motiv za premlaćivanje

Banjaluka - Optuženi Slobodan Marković (56) iz Banjaluke imao je motiv da napadne i pretuče Biljanu Keserović, ali isto tako ima i motiv da o tome ćuti.

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu kazala vještak odbrane psiholog Nadežda Savjak.

- Marković je osoba natprosječne inteligencije, osoba koja želi da sebe prikaže u najboljem svjetlu i da ga drugi tako vide. Nije psihotičan i moj je utisak da je između njega i te žene postojao odnos zbog kojeg je bila ugrožena neka njegova potreba. Vjerujem da je imao ili mislio da ima motiv da uradi to što je napravio, ali on o tome ne želi da priča. Čini mi se da on smatra da mu se ne isplati da o tome govori - rekla je psiholog Savjak i dodala da je optuženi osjetljiv u konfliktnim situacijama i da želi da očuva dobru sliku o sebi.

Naglasila je da ono što je on uradio niko ne može da učini bez motiva sem ako nije psihotična osoba.

- Kod Markovića nisam pronašala dokaze da je psihotičan. Osim toga, pretpostavljam da je napad počinio ujutro i na javnom mjestu, jer je podsvjesno želio da bude uhvaćen - rekla je Savjak.

Prema optužnici, Marković je napao Keserovićevu 5. decembra prošle godine u garaži zgrade u banjalučkoj ulici Svetozara Markovića. Navodi se da je napad isplanirao, pa je prethodno pod točak njenog "pežoa 308" postavio komad drveta da ne bi mogla pokrenuti vozilo. Keserovićeva je nakon što nije mogla da pokrene automobil izašla i sagnula se da skloni cjepanicu ispod točka. Tad ju je Marković napao i brutalno premlatio. Dok je ležala na asfaltu stao joj je nogom za vrat i zavezao maramu preko usta. Pokušao ju je ugurati u gepek, a zatim i u vozilo, ali u tome nije uspio. Premlaćivanje i otmicu spriječili su Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović, koji su slučajno naišli i čuli njenu vrisku. Oni su uspjeli da savladaju napadača i zadrže ga do dolaska policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana