Majka, djed i baka batinali malog Smaju

N. T.
Majka, djed i baka batinali malog Smaju

Sarajevo - Salih Arnautović (29), optužen za ubistvo troipogodišnjeg dječaka Smaje Ćesira iz Hadžića, juče je u sarajevskom Kantonalnom sudu negirao da je tukao dječaka, već su to, po njegovim riječima, radili djed i baka Emir i Munira Lipa, a posebno Smajina majka Ena Lipa.

- Da je istina sve ovo što mi se stavlja na teret, ne bih čekao da mi se sudi, već bih sam sebi presudio - izjavio je Arnautović.

Prema njegovim riječima, Enu je upoznao u svojoj vikendici u Miševićima, gdje je bila ljubavnica njegovog prijatelja.

- Ukućani su Smaju tukli kaišem, oklagijom, a Ena i pesnicama jer im je smetalo što liči na biološkog oca, ali i što sporo jede, te ga je kažnjavala i tako što mu nije dala da jede i pije. Jednom prilikom mališanov djed Emir Lipa uzeo je malog Smaju za ruku i bacio ga u ćošak, a dijete je udarilo u zid. Pokušao sam se usprotiviti, ali mi se Emir unio u facu i rekao da se ne miješam u njihov život. Htio sam da odem, ali su me zadržavali zato što sam radio i imao novca - kaže Arnautović.

Ispričao je da je 25. februara prošle godine u jutarnjim časovima došao u kuću kako bi uzeo svoje stvari i otišao.

- Ena je spavala, a Smajo je stajao pored kreveta. Otišao sam u kupatilo. Kada sam se vratio, Smajo je bio bez svijesti. Uspio sam ga osvijestiti, međutim, Ena je uzela dijete za ruku i htjela je da šeta sa njim. Kako on nije mogao, udarila ga je iza vrata, a Smajo se opet onesvijestio. Davao sam mu vještačko disanje, ali je samo krkljao - priča Arnautović.

Kaže da je djed Smaju umotao u čaršav i pozvao komšiju da ga voze u Dom zdravlja.

- Krenuo sam biciklom prema Domu zdravlja i sjetio se da mi je Ena ranije rekla kako će meni pripisati sve što se dešavalo djetetu. Nazvala me i rekla da je dijete mrtvo i da će ubistvo meni pripisati - rekao je Arnautović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana