Lukić upoznao svedoka sa dilerima

Nebojša Tomašević
Lukić upoznao svedoka sa dilerima

Banjaluka - Svjedok Specijalnog tužilaštva Republike Srpske Slobodan Vasić iz Bijeljine kazao je juče u banjalučkom Okružnom sudu da ga je optuženi Dušan Lukić (43) iz Šekovića upoznao sa ljudima koji su se bavili trgovinom drogom.

On je izjavio da ga je Lukić koji je optužen da je udružen sa više lica preprodavao drogu jednom prilikom pozvao da se sastanu u restoranu "Njeguš" u Zvorniku i da popričaju sa nekim ljudima.

- Rekao mi je da se oni imaju skank, a da na tome može da se zaradi. U restoranu sam zatekao Lukića i dvojicu nepoznatih muškaraca. Jedan se predstavio kao Vlado, a drugom se ne sjećam imena. Pitao me da li mogu da nabavim marihuanu i skank. Rekao sam da se ne bavim time, ali da ću vidjeti - kazao je Vasić.

Istakao je da se poslije ovog sastanka ponovo viđao sa Vladom i Lukićem. Kazao je da je kod Vladine kuće imao sastanak sa tada nepoznatim čovjekom, za kojeg je kasnije saznao da je Rade Zečević, kojeg se "pitalo sve oko posla".

- Shvatio sam da je on glavni. Sa njim sam razgovarao oko nabavke skanka. Jednom sam im rekao da mogu da nabavim deset kilograma sedmično po cijeni od 1.600 evra po kilogramu. Taj čovjek mi je rekao da je to preskupo, a i količina je mala i jer njemu treba oko 40 kilograma sedmično - kazao je Vasić.

Optuženi Lukić je bio uhapšen u akciji "Gradina 2" koja je sprovedena u Republici Srpskoj 2009. godine. Kasnije je pobjegao. Bio je u bjekstvu u Srbiji sve do prije petnaestak dana kada se predao nakon što je saznao za potjernicu. U okviru ove akcije optuženi su i osuđeni Rade Zečević, Vlade Kenjarić, Marinko Radanović, Ranko Mikić, Jasmin Čavalić, Miodrag Jeftić, Božo Matanović i Dragan Dragičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana