Luka Savić planirao ubistvo oca

Nebojša Tomašević
Luka Savić planirao ubistvo oca

Banjaluka - Luka Savić (20) iz Srpca, koji je optužen da je sa maloljetnim D. M. (16) hicima iz automatske puške ubio oca Slobodana i njegovu majku Maru Savić, bio je svjestan šta čini i sposoban da shvati značaj djela.

Ovo je juče u banjalučkom Okružnom sudu rekao vještak tužilaštva specijalista psihijatrije Milan Stojaković.

- U vrijeme izvršenja djela sposobnost optuženog da upravlja svojim postupcima i shvati značaj djela bila je očuvana. Ne boluje od duševne bolesti niti ima duševnih poremećaja - rekao je vještak Stojaković.

Prema optužnici Savić je od maloljetnog D. M. zatražio da ubije njegovog oca Slobodna i baku Maru. Maloljetnik je na to pristao pa je Slobodna i Maru usmrtio hicima iz automatske puške 18. februara oko 22.30 časova ispred porodične kuće u Donjim Kladarima kod Srpca. Toga dana Savić je, nakon što ga je otac više puta zvao putem telefona, rekao D. M. da ide sa njim do bakine porodične kuće do koje su došli oko 21.45 časova i zastali u šumarku u blizini. Luka je pozvao oca Slobodana putem telefona i rekao mu da dođe po njega u susjedno selo. Kada je Slobodan otišao i baka Mara ostala sama, Luka je ušao u garažu uzeo automatsku pušku. Oružje je dao D. M. i rekao mu da ubije njegovu baku. Kada je Mara izašla iz kuće maloljetnik je prema njoj ispalio rafal i usmrtio je. Nakon toga su njeno tijelo unijeli u kuću, a zatim putem telefona pozvali Slobodana da i on dođe. Nakon što je Slobodan došao kući, maloljetnik je u njega dok je bio u dvorištu kuće ispalio rafal i ranio ga. Slobodan je uspio da dopuže u kuću ali tu ga je usmrtio D. M. hicima koje je ispalio iz blizine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana