Kujoviću ponovo sude za nesreću u kojoj su poginuli supružnici

N. Tomašević
Kujoviću ponovo sude za nesreću u kojoj su poginuli supružnici

BANjALUKA – Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je presudu kojom je Almir Kujović (40) iz Sarajeva osuđen na osam godina zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Danijela (42) i Dario Hršum (50) iz Pala.

Slučaj je nakon ukidanja vraćen  na novo suđenje Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu. Sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović  je pojasnila da je presuda ukinuta i vraćena na novo suđenje nakon što je vijeće uvažilo žalbu branioca optuženog.

Prema optužnici, nesreća koju je izazvao Kujović desila se  11. avgusta 2020. godina na magistralnom putu Pale - Ljubogošta.  

Kako se navodi u tom dokumentu on je pijan vozio "mercedes GLC350" neprilagođenom brzinom od 75 km/h gdje dozvoljena  brzina 60 km/h  te je prešao u lijevu saobraćajnu traku. Dodaje se da je tom prilikom  udario u "audi A3” kojim je upravljao Dario Hršum, krećući se iz Ljubogošte ka Palama. Usljed sudara "audi" je sletio s kolovoza i u njemu su poginuli Dario i Danijela Hršum. 

U optužnici se navodi da je Kujović u vrijeme nesreće bio bez važeće vozačke dozvole, a  u krvi mu je izmjereno 0,41 g/kg alkohola. Iza stradalih su ostala dva sina Danilo i Ilija Hršum.

Odbrana je optuženog je na žalbenom ročištu isticala da je izrečena kazna previsoka te je i zatražila novo suđenje.

-  Smatramo da nije utvrđen stvarni razlog koji je doveo do nesreće, a  izrečena kazna u prvostepenoj presudi je previsoka- rekao je na ročišti  Kujovićev advokat Bojan Veselinović.

Republičko tužilaštvo Republike Srpske od vijeća Vrhovnog suda RS zatražio je izricanje strože kazne Kujoviću.
Republički tužilac Branko Mitrović iznoseći žalbu je istakao da je tužilaštvo nezadovoljno visinom izrečene kazne Kujoviću.

Isticao je da smatra  da prvostepeni sud nije na odgovarajući način cijenio olakšavajuće i otežavajuće okolnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana