Kuća osuđenih kriminalaca na prodaju: Pogledajte cijenu!

Dnevni Avaz
Kuća osuđenih kriminalaca na prodaju: Pogledajte cijenu!

SARAJEVO - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom u Starom Gradu prodaje kuću koja je trajno oduzeta 21. januara 2021. godine, nakon presude u procesu protiv Emira Šarića, Hasiba Bjelića i Feride Hasić, koji su pravosnažno osuđeni na 26 godina zatvora.

Kuća će se prodavati putem javnog nadmetanja, i to prikupljanjem zatvorenih pisanih ponuda.

Riječ je o kući s pripadajućim zemljištem u ulici Avdage Šahinagića broj 1, na području opštine Stari Grad.

Više od 1.000 kvadrata

Dvorište je površine 108 m2, a kuća i zgrada 231 m2. Objekat ima podrum od 195,3 m2, prizemlje od 201 m2, prvi sprat od 243,2 m2, drugi sprat od 271,3 m2 i potkrovlje od 191,8 m2, što znači ukupnu površinu od 1.102,6 kvadratnih metara.

Početna cijena nekretnine je šest miliona KM. Krajnji rok za dostavljanje/zaprimanje ponuda je 2. septembar 2024. godine. Otvaranje ponuda obavit će se 10. septembra.

Utaja poreza

Podsjećamo, Šarić i Bjelić osuđeni su na po 12 godina zatvora za organizovani kriminal, poreske utaje i pranje novca, dok je Ferida Hasić osuđena na dvije godine za organizovani kriminal i pranje novca.

Šarić je bio vlasnik Studentskog hotela "Emiran“ u Sarajevu, dok je Bjelić bio vlasnik benzinske pumpe "Umaks Group“.

Oni su se teretili za izbjegavanje plaćanja poreza na dohodak od prihoda koje su stekli zastupanjem kompanije "Special securiti vehicle trading“ iz Dubaija.

Novac je uplaćivan na njihove devizne račune kod više komercijalnih banaka, koji su koristili u privatne svrhe, između ostalog, za kupovinu automobila i nekretnina na području Federacije BiH.

Prije oduzimanja ove kuće, ona je bila u vlasništvu Emira Šarića i Hasiba Bjelića (1/2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana