Krv ubijenog dječaka na kaišu i čakiji

S. A.
Krv ubijenog dječaka na kaišu i čakiji

Sarajevo - Dokazni postupak optužbe u ponovljenom suđenju Salihu Arnautoviću, Eni Lipa i njenim roditeljima Muniri i Emiru Lipi, koji su prvostepenom presudom osuđeni na 85 godina zatvora zbog ubistva i zlostavljanja troipogodišnjeg Smaje Ćesira juče je završen u sarajevskom Kantonalnom sudu.

Pred Sudskim vijećem svjedočila je komšinica porodice Lipa,  Mula Huseinović iz Hadžića koja je ostala kod svog iskaza koji je dala u prvostepenom postupku.

- Nisam ih posjećivala. Iz njihove kuće sam čula plač djece. Jednom sam ispred kuće vidjela Enu kako udara Smaju po glavi - kazala je Huseinovićeva.

Pri svom nalazu i mišljenju ostao je i vještak neuropsihijatar Omer Ćemalović koji je vještačio sposobnost optužene četvorke.

On je ponovio da Ena nije ispoljavala znake duševnog oboljenja, niti je zaostala u razvoju.

- Riječ je o nezreloj osobi asocijalnih stavova, egocentričnoj, skromnih intelektualnih sposobnosti, koja ne umije da se trajno veže, i ne ispoljava stid, krivicu i kajanje - kazao je Ćemalović.

Kod svog ranije iznesenog nalaza i mišljenja ostala je i vještak Maja Martinović-Vuk, koja je vještačila biološke tragove i ona je na metalnom završetku kaiša i čakiji pronašla tragove dječakove krvi.

Sljedeće ročište zakazano je za 16. januar 2017. godine kada je najavljeno vještačenje neuropsihijatra Abdulaha Kučukalića. Vrhovni sud Federacije BiH u januaru ove godine potvrdio je presudu sarajevskog Kantonalnog suda, kojom su optuženi Salih Arnautović i Ena Lipa osuđeni na kazne dugotrajnog zatvora od po 40 godina za ubistvo troipogodišnjeg dječaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana